Blog

Krekry s chia semínky

by in Recepty, Super food Snack 26. 12. 2020

• Čas přípravy: 15 min

• Čas vaření: 35 min

Super výživné a chutné krekry, které si nejlépe vychutnáte s humusem a jinými lahodnými dipy – obzvlášť lahodný je právě s luštěninovými pomazánkami.

Ingredience

(1 šálek=250ml)

• 1/4 šálku (40 g) chia Semínek Naturya

• 1/4 šálku (30 g) slunečnicových semínek

• 1/4 šálku (30 g) dýňových semínek

• 1/2 lžičky mořské soli

• 1/4 šálku (30) ovesných vloček (nebo jiných vloček – např.pohankových pro bezlepkovou variantu)

• 2 lžíce lněných semínek

• 1 šálek (250 ml) vody

• 1/4 šálku (30 g) špaldové mouky (nebo pohankové mouky pro bezlepkovou variantu)

• 2 lžíce extra panenského olivového oleje

Postup

  1. Předehřejte troubu na 160 ° C (horkovzdušná trouba) nebo 180°C (trouba na horní a spodní ohřev).
  • Všechny ingredience přendejte do mísy a důkladně promíchejte.
  • Těsto nechte 30 minut odpočinout při pokojové teplotě. Semínka absorbují vod, těsto zhoustne a bude se s ním lépe pracovat.
  • Pak těsto rozetřete na pečící papír.
  • Na rozetřené těsto položte druhý pečící papír.
  • Pomocí válečku vyválejte těsto na co nejtenčí placku.
  • Opatrně odstraňte horní kus pečícího papíru
  • Těsto nakrájejte na malé čtverečky pomocí ostrého nože nebo rádýlka na pizzu.
  • Pečící papír s rozkrájeným těstem přemístěte na plech a plech přendejte do trouby.
  1. Pečte 30-40 minut, nebo do zlatova. Hotové krekry nám půjdou snadno odlepit od pečícího papíru.
  1. Vyjměte plech z trouby a nechte vychladnout.