Krekry s chia semínky
• Čas přípravy: 15 min
• Čas vaření: 35 min
Super výživné a chutné krekry, které si nejlépe vychutnáte s humusem a jinými lahodnými dipy – obzvlášť lahodný je právě s luštěninovými pomazánkami.
Ingredience
(1 šálek=250ml)
• 1/4 šálku (40 g) chia Semínek Naturya
• 1/4 šálku (30 g) slunečnicových semínek
• 1/4 šálku (30 g) dýňových semínek
• 1/2 lžičky mořské soli
• 1/4 šálku (30) ovesných vloček (nebo jiných vloček – např.pohankových pro bezlepkovou variantu)
• 2 lžíce lněných semínek
• 1 šálek (250 ml) vody
• 1/4 šálku (30 g) špaldové mouky (nebo pohankové mouky pro bezlepkovou variantu)
• 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Postup
- Předehřejte troubu na 160 ° C (horkovzdušná trouba) nebo 180°C (trouba na horní a spodní ohřev).
- Všechny ingredience přendejte do mísy a důkladně promíchejte.
- Těsto nechte 30 minut odpočinout při pokojové teplotě. Semínka absorbují vod, těsto zhoustne a bude se s ním lépe pracovat.
- Pak těsto rozetřete na pečící papír.
- Na rozetřené těsto položte druhý pečící papír.
- Pomocí válečku vyválejte těsto na co nejtenčí placku.
- Opatrně odstraňte horní kus pečícího papíru
- Těsto nakrájejte na malé čtverečky pomocí ostrého nože nebo rádýlka na pizzu.
- Pečící papír s rozkrájeným těstem přemístěte na plech a plech přendejte do trouby.
- Pečte 30-40 minut, nebo do zlatova. Hotové krekry nám půjdou snadno odlepit od pečícího papíru.
- Vyjměte plech z trouby a nechte vychladnout.