Blog

Acai cereální tyčinky

by in Super food Snack 6. 1. 2021

• Čas přípravy: 30 min

• Čas vaření: 10 min

Tyto cereální tyčinky jsou plné ovocné chuti z Acai prášku, Mochyně, Bílé moruše a Goji bobulí. Užijte si je k snídani nebo jako svačinu pro dodání energie.

 Ingredience:

 •200 g ovesných vloček

•100 g dýňových semínek

•1 1/2 šálků (40 g) neslazené pufované rýže

•50 g Mochyně Naturya

•25 g Goji bobulí Naturya

 •25 g Bílé moruše Naturya

•2 lžíce Acai prášku Naturya

•125 ml javorového sirupu nebo agáve sirupu

•125g kešu másla

•2 lžíce za studena lisovaného kokosového oleje Naturya

•1 lžička vanilkového extraktu 

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 160 °C (horkovzdušná trouba), nebo 180°C na horní a spodní výhřev.
  • Smíchejte oves a dýňová semínka a přemístěte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Vložte do trouby a pečte 10-15 minut
  • Během pečení promíchejte.
  • Jakmile budou ovesné vločky do zlatova, vyjměte plech z trouby.
  • V malém hrnci smíchejte agávový sirup nebo javorový sirup, kešu máslo, kokosový olej a vanilkový extrakt
  • Na mírném ohni směs prohřejte, dobře rozmíchejte a nechte trochu prochladnout.
  • Přendejte vychladlé ovesné vločky s dýňovými semínky do mísy.
  • K ovesným vločkám přimíchejte Mochyni, Goji Bobule, Bílou moruši, pufovanou rýži a Acai prášek.
  1. Nyní vlijte obsah hrnce do mísy se směsí a dobře promíchejte.
  1. Vyložte plech pečícím papírem a směs přemístěte na plech a rovnoměrně rozprostřete.
  1. Dejte plech na několik hodin do lednice dokud neztuhne.
  1. Vyndejte plech z ledničky a nakrájejte na tyčinky.