Kakaové brownies s lucumou
Čas přípravy: 15 min
• Čas vaření: 25 min
Tyto řezy jsou krásně měkké, sladké a velmi chutné. Přidaný lucuma prášek jim dodává lahodnou a přirozeně sladkou karamelovou chuť.
Ingredience
• 200 g špaldové mouky (nebo pohankové mouky pro bezlepkovou alternativu)
• 50 g Lucuma prášku Naturya
• 1 polévková lžíce Chia semínek Naturya
• 1 lžička jedlé sody
• 60 g Kakaového prášku Naturya
• 250 g kokosového cukru
• 125 ml mandlového mléka
• 130 g rozehřátého, za studena lisovaného kokosového oleje Naturya
Postup
- Předehřejte troubu na 160 °C (horkovzdušná trouba) nebo na 180°C (horní a spodní ohřev).
- Vyložte plech o velikosti 25 x 18 x 4 cm pečícím papírem
- Chia semínka smíchejte se 4mi lžícemi vody.
- Dobře promíchejte a nechte 10 minut nabobtnat
- Špaldovou mouku, Lucuma prášek, jedlou sodu, kakaový prášek a kokosový cukr nasypte do velké mísy. Smíchejte a dobře promíchejte, aby nebyly ve směsi hrudky.
- Přidejte chia směs, mandlové mléko a rozehřátý kokosový olej
- Míchejte, dokud není směs dobře promíchaná
- Nalijte směs na papírem vyložený plech
- Dejte plech do vyhřáté trouby a pečte 25-30 minut, dokud nejsou řezy upečené. Pro kontrolu můžeme použít špejli. Pokud se těsto již nelepí, je hotovo.
- Vyjměte plech z trouby. Nechte vychladnout na plechu po dobu 10 minut a poté brownies přendejte na mřížku.
- Po vychlazení nakrájíme na čtverečky a můžeme podávat.